Laden...
lock_open Inloggenkey_go Registreren


Specialist in brood en banket

 

Bakkerij Siesling: vier generaties passie en ambacht

 

Alles begint op 11 september 1923. Sipke Siesling koopt een bakkerij op de Oudebildtdijk. Hij weet dan niet dat de ambachtelijke bakkerij waarvoor hij het zaadje plant, 100 jaar en drie generaties verder, is uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf aan de Voorstraat in Franeker.

 

In 1961 verhuist de bakkerij naar de academiestad waar sindsdien brood en banket nog altijd op de traditionele manier worden gemaakt. En waar het hoort: in de bakkerij achter de winkel, volgens de huidige eisen maar met moderne machines.

 

Ambachtelijke Bakkerij Siesling, met dat herkenbare stoepje, is niet meer weg te denken uit het Franeker straatbeeld. Hier worden klanten met een vrolijke lach begroet en vriendelijk bediend door Bernard en Feikje Siesling.

 

Echte Franekers, met een grote liefde voor hun stad. Die liefde delen zij met de Franekers, maar ook heel graag met de vele toeristen die de stad bezoeken. Bernard Siesling leidt elk jaar honderden toeristen rond in zijn domein, de bakkerij. Daar vertelt hij vol passie over de stad Franeker en over de producten die hier volgens de oude recepten worden gemaakt.

 

Inmiddels staat de vierde generaties Siesling aan de baktafel. Max wordt ingewijd in de geheimen van de traditionele recepten, maar voegt daar ook recepten van morgen aan toe. Zo wordt aan de Franeker Voorstraat een nieuw veelbelovend hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van Bakkerij Siesling.